descarten quarta dosi vacuna covid

Bonaventura Clotet, cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, no creu que faci falta una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 per al gruix de la població. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha apuntat que només caldrà per a les persones que per edat o per patologies prèvies “no tinguin un sistema immunitari potent i calgui fer-los recordatoris”.

Tot i això, ha subratllat la importància de la vacunació per aconseguir que la covid passi de pandèmia a malaltia endèmica. “Això ho aconseguirem si tothom es vacuna i es mantenen les precaucions, com ara l’ús de la mascareta”, ha explicat el doctor.

Clotet veu improbable una setena onada

El director de l’IrsiCaixa no veu tan lluny aquest pas perquè la covid-19 esdevingui una malaltia endèmica. De fet, descarta que hi hagi una altra onada com la sisena. “Per al gran percentatge de la població, cal esperar que quan acabi aquesta sisena onada no n’hi hagi una altra i ens acostem a tractar la covid com una malaltia endèmica”, ha afirmat.

La clau, insisteix, és la vacunació, que s’adaptarà a les noves variants, i també continuar amb algunes mesures de prevenció de contagis. També s’ha mostrat optimista respecte dels nous tractaments antivirals, que seran una “eina addicional” per a aquells col·lectius amb més risc de desenvolupar una infecció greu. Daltra banda, confia que la vacunació s’estengui arreu del món.