El govern municipal i ERC han arribat a un acord per modificar el Pla general en l’àmbit del 22@ i guanyar més habitatge en aquest àmbit de Sant Martí. El pacte dona resposta a la suspensió de llicències per construir que es va decretar el febrer en una part dels terrenys. El planejament actual, de l’any 2000, preveia fer 5.200 habitatges al 22@, i la intenció és que es puguin fer 9.600 pisos.

Per poder encabir els nous habitatges en els terrenys pendents de desenvolupar, es permetrà fer edificis més alts. La tinenta d’alcalde d’Ubanisme, Janet Sanz, ha concretat que l’Ajuntament regularà les alçàries i que en alguns punts es permetrà que siguin “altes, però controlades” i també “integrades al teixit urbà del Poblenou”. Fins ara, s’han executat 3.200 pisos dels inicialment previstos. En queden uns 2.000 per fer i l’acord n’hi suma 4.400 més.

“Un barri on es visqui i es treballi”

L’acord l’han presentat conjuntament l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall. Colau ha defensat que el pacte busca dotar de més habitatge el 22@ i també reactivar-hi l’activitat econòmica perquè sigui “un barri on es visqui i es treballi”. “Estem fent que el 22@ sigui veritat: més habitatge i indústria intel·ligent”, ha defensat Maragall.

jardins Ca l'Aranyó 22@ oficines

Es manté la reserva per a oficines

Al seu torn, Jaume Collboni ha assegurat que el sector tecnològic és l’únic que està creant ocupació neta a Barcelona i que l’acord pel 22@ “reforça la capacitat de crear ocupació sostenible en el temps, ben pagada i estable”. En tot l’àmbit del 22@ el planejament permetia desenvolupar 3 milions de m2 de sostre per a empreses. El pacte a tres preveu agilitzar els tràmits per activar el milió de m2 pendents d’executar per crear uns 60.000 llocs de treball en quatre anys.

La intenció es aprovar de forma inicial la modificació del Pla general al ple de setembre. D’aquesta manera, no s’esgotarà el termini de la suspensió de llicències que es va decretar al febrer i que es va allargar per la pandèmia del coronavirus. L’acord amb ERC preveu la creació d’una oficina del 22@ per coordinar el desenvolupament de tot l’àmbit, així com l’inici d’obres d’habitatge en solars de l’Ajuntament en aquest mandat.