Imatge d'arxiu de la inauguració de la seu internacional d'Adevinta al 22@ de Barcelona

(ACN) Adevinta, propietària de portals com Fotocasa, InfoJobs o Milanuncios i amb seu internacional al 22@, ha comprat la divisió de classificats d’eBay a escala mundial per 8.000 milions d’euros. Sota l’acord, eBay rebrà 540 milions d’accions d’Adevinta i 2.185 milions d’euros en efectiu. D’aquesta manera, eBay passarà a ser l’accionista majoritari de l’empresa, amb una participació del 44 % i un 33,3 % dels drets de vot.

eBay Classifieds opera en l’àmbit internacional amb 12 mercats web locals ubicats en 13 països diferents. L’adquisició d’aquesta divisió permet a Adevinta tenir presència en 20 països i arribar a una població de 1.000 milions de persones, amb uns 3.000 milions de visites mensuals de mitjana. El tancament de l’operació s’espera per al primer trimestre del 2021 i està subjecte a l’aprovació per part dels accionistes d’Adevinta de les condicions habituals de regulació i tancament.

Rolv Erik Ryssdal, conseller d’Adevinta, ha assegurat en un comunicat que d’aquesta manera l’empresa es converteix en la “més gran de classificats en línia del món, amb una cartera única de marques líders en el mercat”. També ha assegurat que “la combinació de les dues empreses amb els seus negocis complementaris crea una de les històries més interessants i atractives del sector”.