(ACN) El director del Grec Festival, Cesc Casadesús, ha assegurat aquest dimarts que “aquest està essent un Grec de resistència” per la pandèmia del coronavirus. Casadesús ha fet aquestes declaracions un dia després que el festival rebés l’aval del Procicat per seguir actiu, hores abans de la funció de la nit al Teatre Grec de la companyia belga Peeping Tom. Ha reconegut que aquest és “un Grec complex, com ho és la situació del país, però també necessari”.

Casadesús ha reconegut que aquest dilluns va ser “un dia complicat com també ho van ser els darrers quatre dies” perquè no estan contents, ha dit, de la situació a Barcelona. Ha apuntat que “hi ha una sensació física de lluita, d’esgotament i duresa i una sensació de la força dels artistes que estan allà i del públic que no deixa d’anar als teatres”.

Auditoria als espais del festival

Casadesús també ha explicat que un interventor de l’ICUB està visitant des d’aquest dilluns els espais del festival i “en comprova les mesures de seguretat, proposa millores i valora si tots els espais tenen les condicions adequades”. El director del Grec ha afirmat que de moment totes les valoracions són positives. Igualment, ha manifestat que “van saltant les dificultats segons van venint”.

L’informe final de l’auditor el tindran aquest dimarts. Casadesús ha explicat que l’única novetat és que la Sala Jamboree ha dit que tancava i que no oferirà els dos concerts que quedaven en el marc del Grec. També ha dit que la Biblioteca de Catalunya va decidir tancar la setmana passada. Entre d’altres, aquest dimarts l’interventor visitarà La Caldera, el CCCB i el MNAC.

Per la seva part, Núria Guiu, de l’espectacle ‘Spiritual boyfriends’, ha reconegut que tot el que està passant “és una muntanya russa”. Guiu ha explicat que dilluns va arribar al teatre al CCCB imaginant que tothom desmuntaria, però li van dir que estaven muntant “fins que no hi hagi una ordre contrària”.

El Grec aquest dilluns estava ple

Casadesús ha manifestat que a vegades no es pot reaccionar amb la rapidesa necessària perquè “les notícies arriben justes i tard. Ha dit que aquest dilluns van anar tard a respondre perquè van tenir tard la confirmació que es podria fer” l’espectacle i el festival. Ha admès que creia que ningú no aniria a l’espectacle de la nit d’aquest dilluns i que el públic no s’arriscaria que no hi hagués funció, però assegurat que el Grec aquest dilluns “estava ple”.

El director del Grec festival ha ressaltat les ganes que té la gent i que creuen que la cultura és segura i que vol anar al teatre.