Veïns i empresaris del 22@ valoren positivament l’acord al qual han arribat el govern municipal i ERC per augmentar l’habitatge al districte tecnològic de Barcelona. Concretament, el pacte preveu passar dels 5.200 pisos als 9.600. L’Associació de Veïns del Poblenou (AV Poblenou) i el 22@Network BCN —associació que engloba 200 empreses i 40.000 professionals— consideren que és una bona notícia per al 22@ i coincideixen en la necessitat de seguir potenciant empresarialment aquesta zona tecnològica. D’altra banda, l’Observatori dels Barris del Poblenou ha criticat l’acord perquè el considera poc ambiciós.

Els veïns reclamen participar en la redacció del projecte

El portaveu de l’AV Poblenou, Salva Clarós, reconeix que els veïns estan “amoïnats” pel poc marge de temps que hi ha fins a l’aprovació del projecte, que l’Ajuntament preveu fer al setembre. “Demanem que no s’estalviï tot el procés de participació encara que hi hagi poc temps”, ha demanat Clarós. L’AV Poblenou vol que el projecte reculli la necessitat d'”entrellaçar” la zona del 22@, fer reserves d’equipaments i potenciar les zones verdes: “Cal acabar de dissenyar el pla perquè la ciutat tingui més eixos verds, superilles i disminuir el trànsit dels carrers”.

Pel que fa a l’acord de doblar l’habitatge en l’anomenat districte tecnològic de Barcelona, Salva Clarós conclou que “correspon a una de les necessitats de Barcelona” de fer “més habitatge assequible que sigui públic i de lloguer”.

Els empresaris demanen enriquir d’habitatge la zona nord del 22@

El president del 22@Network BCN, Enric Urreta, assegura que perquè el 22@ sigui un “projecte sencer” cal “enriquir-ne la zona nord d’oficines i, especialment, residències” per arribar a la “convivència perfecta”. L’objectiu final, d’acord amb Urreta, és “arribar a la ciutat dels 15 minuts”.

Un equip del programa ‘bàsics‘, de betevé, ha sortit al carrer a preguntar als treballadors del 22@ si viurien en aquesta zona de Sant Martí. La resposta, en molts casos, ha estat la mateixa: no s’hi mudarien per la manca de supermercats, bars i restaurants, tot i que destaquen que és un bon lloc per treballar-hi.