El Procicat ja ha fet públics els requisits per als equipaments culturals, socials, educatius o esportius que vulguin recuperar l’activitat, després de les restriccions a Barcelona i 12 municipis de l’àrea metropolitana, que els obligava en primera instància a tancar. Podran tornar a obrir sempre que es respecti la distància interpersonal i s’obligui l’ús de mascareta. A més, han de disposar d’un registre de dades de contacte.

Alguns festivals d’estiu, com el Grec, el Cruïlla XXS, el Jardins de Pedralbes o el Sala Barcelona han anunciat que segueixen malgrat que, formalment, encara no han rebut l’autorització pertinent per part del Procicat.

Les peticions per obrir s’han de vehicular a través dels ajuntaments que les traslladarà al Procicat, que en tindrà l’última paraula. El regidor de Cultura, Joan Subirats, ha assegurat aquest dimarts a SER Catalunya que, en el cas de les propostes que depenen de l’Ajuntament, com el Grec, “s’ha de ser curós” per veure quines espais compleixen les condicions. Considera que serien “poc creïbles” si tramitessin els permisos del festival “en bloc”.

De fet, el director del Grec, Cesc Casadesús, ha explicat en roda de premsa que s’està fent una auditoria per veure quins espais es podran mantenir oberts. Ha posat d’exemple La Caldera, el CCCB i el MNAC, que considera que no tindran problemes per ser habilitats com a espais segurs.

Els cinemes ja han demanat l’habilitació

Segons el president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, les sales de cinema barcelonines que havien recuperat l’activitat ja han fet la petició de reobertura, especificant totes les mesures de seguretat que estan aplicant. Tarrazón ha explicat a betevé que els informes ja són a mans del Procicat, que ha de pronunciar-se. Des del gremi, però, estan convençuts que els permetran reobrir perquè compleixen tots els requisits.