Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que ha obtingut “el segell de seguretat per als seus procediments d’higiene i protecció” per evitar la propagació del coronavirus en les xarxes de metro i autobusos, així com “en l’activitat laboral a les seves instal·lacions”. L’operador de transport públic ha explicat en un comunicat que la certificació oficial ha estat lliurada aquest dimarts per la gerent de certificació de sistemes d’Applus, Carla Debat, a la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

Alarcón, ha demanat recuperar la confiança i agafar el transport públic perquè dona “salut a les ciutats i, a més a més, és un espai segur” per desplaçar-se en la “mobilitat de cada dia”. El segell de seguretat s’incorporarà a la retolació dels vehicles i dependències de TMB els pròxims dies. Per obtenir-lo l’empresa de l’àrea metropolitana ha informat que ha hagut de superar un procés d’auditoria realitzat per Applus Certification, en què s’han analitzat les mesures específiques del sector del transport adoptades per TMB “amb l’objectiu de tallar les possibles vies de contagi per covid-19”.

Separació entre passatgers i conductors

Entre les mesures que s’han analitzat hi ha el protocol de neteja i desinfecció dels vehicles que, segons ha explicat TMB, s’ha “reforçat amb productes desinfectants adequats”. Des de l’empresa metropolitana també han explicat que s’han utilitzat els canals telemàtics d’atenció al client per resoldre la majoria de gestions. En el cas dels punts d’atenció presencial, TMB ha remarcat que es disposa de “protecció física” entre el seu personal i els viatgers i que “es gestionen activament les cues”.

Per l’obtenció del certificat també s’ha valorat el fet que “als autobusos es garanteix la separació entre passatgers i conductors” i que “s’ha anul·lat la venda de bitllets a bord“, oferint la compra i validació amb el telèfon mòbil.

Pel que fa a les dependències internes, des de TMB asseguren que s’han comprovat aspectes com “la disponibilitat de mascareta, guants, aigua i sabó o gel hidroalcohòlic i productes desinfecants en els llocs de treball”.