(ACN) L’ocupació als hotels de Barcelona ha sigut d’entre el 85 i el 90 % aquesta Setmana Santa amb preus superiors als de l’any passat. “Ha anat francament bé, com es preveu tot aquest any seguint la tendència del passat”, ha explicat aquest dilluns a l’ACN el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. Segons l’empresari, les xifres d’aquests dies permeten anticipar un estiu amb una activitat similar a la del 2019. Malgrat tot, el sector descarta un increment en el nombre de visitants que acollirà la ciutat perquè l’oferta d’allotjament és “limitada”. “El que sí que hi haurà és un increment de preus fruit de la inflació i que la demanda de viatges està forta a escala global”, ha apuntat Torres.

Pel que fa a l’origen dels visitants, es manté una forta presència dels viatgers europeus, principalment britànics, francesos i alemanys. També s’observa una recuperació dels que venen dels Estats Units. Pel que fa al turisme asiàtic, va millorant a poc a poc a mesura que es recuperen les rutes de connexió aèria. “El mercat espanyol també és important, però ja es va veure que amb aquesta pujada de preus i la il·lusió de viatjar la quota ha anat baixant a favor del visitant internacional”, afegeixen a Turisme de Barcelona.

Tal com indica el balanç preliminar del sector, l’altra ocupació dels hotels també ha beneficiat altres àmbits com el comerç o la restauració. Tot plegat, en un context impactat per dos fenòmens, d’una banda la pujada de costos, que ha repercutit en un augment de preus, i de l’altra la falta de mà d’obra que han patit alguns establiments. Malgrat això, Torres apunta que Barcelona continua sent una destinació “competitiva” globalment i ressalta que la seva marca ha ressorgit amb força després de la crisi sanitària.

Les agències de viatges també han facturat més

També les agències de viatges agrupades a Acave fan un bon balanç d’aquests dies de descans. Tal com indica a l’ACN el seu president, Jordi Martí, s’han complert els pronòstics del sector. Així, més del 80 % de les empreses han complert la seva previsió de facturar més que l’any passat. “La gent ha sortit amb el bon temps, tots molt contents”, destaca.

“És evident que la neu no ha tingut protagonisme aquestes vacances, ja ho sabíem, i la gent ha tirat més a platja“, indica Martí. També s’han beneficiat les destinacions d’interior. “De xifres ens estem acostant o superant les de 2022 i segurament superarem el 2019. La inflació de moment no ha sigut un fre perquè la gent surti de vacances. La gent té ganes i això ho estem notant”, celebra el representant patronal.