Barcelona ha tingut èxit en la segona edició del concurs La Millor Mona de Pasqua. Enguany tres de les mones fetes a Barcelona han estat distingides com a les millors, per aquest premi que atorguen els flequers i pastissers de Catalunya. En la categoria d’ou de xocolata, la pastisseria Atelier s’ha endut la primera posició amb una proposta que s’inspira en el conte del llop i els tres porquets. El guardó en valora la tècnica, la presentació, o la originalitat.

Una mona de Pasqua feta seguint la fórmula tradicional

L’equip de la pastisseria assegura que està feta respectant la tradició. Què vol dir això? Doncs que a l’hora d’elaborar-les se centren en la figura de l’ou i l’ingredient estrella és la xocolata. “ Només hi ha xocolata i massapà“, assegura la Mariana. L’obrador fa dies que treu fum, preparant amb minuciosa destresa les peces que calen per muntar la mona. Les escalfen, les tallen i llimen, les uneixen entre elles i formen la figura. Després s’entretenen amb els detalls, que compten molt: el morro del llop, la llengua o les dents, i els ulls del porquet petits i expressius. Per acabar, la pintura. És cabdal esmerçar-se en la presentació perquè als consumidors els vingui la salivera.

L’Atelier també és una escola que forma pastissers

A banda de la pastisseria, l’Atelier té també una vessant pedagògica. És una escola per a futurs pastissers, i la demanda és internacional: hi ha gent de tot arreu, expliquen. Hi ha dos nivells d’aprenentatge: l’amateur i el professional. Els alumnes que cursen actualment la formació més experta han participat aquests dies en l’elaboració de les mones de Pasqua i han conegut els secrets per fer una xocolata tan bona com per ser premiada.

L’escola és tant per amateurs com per a professionals i han participat aquests dies activament en la vitrina de les mones”
Eric Ortuño, copropietari de l’Atelier

L’Atelier ha venut més de 300 mones i estarà a ple rendiment fins dilluns, el dia en què tradicionalment es menja la mona. En conjunt, el Gremi de Pastissers considera que recupera l’activitat deixant enrere la pandèmia i espera que les xifres finals s’igualin a les 700.000 venudes l’any passat.