Dia intens amb molt moviment de maletes i passatgers a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Per aquest Dilluns de Pasqua hi ha hagut 922 operacions i, de fet, ha estat el segon dia de més activitat de la Setmana Santa coincidint amb l’operació retorn. S’hi han concentrat molts passatgers tant a l’àrea de les arribades com de les sortides.

A les pantalles de les informacions dels vols no s’hi han registrat incidències ni retards. Ara bé, hi ha hagut cartells on s’informava als passatgers que hi ha una vaga convocada a França i que això podria afectar a l’operativa de Barcelona.

Molts dels viatgers han triat destinacions europees per anar de vacances, com per exemple: Londres, París, Roma, Amsterdam, París, Copenhaguen, Nàpols i Lisboa, entre d’altres.

Xifres encara per sota de les de 2019

Durant la Setmana Santa s’han programat 9.575 vols, una xifra que suposa un 88 % de les operacions respecte el mateix període de vacances del 2019, segons Aena. Justament l’any anterior a la pandèmia el Prat va gestionar fins a 10.784 operacions.

Per Sants Estació han passat 300 trens en un sol dia

Un altre espai que ha concentrat molts passatgers aquest dilluns ha estat l’estació de Sants. Hi han passat 300 trens que han mogut 150.000 viatgers per tot Catalunya. A Sants hi hem trobat passatgers que han tornat d’Andalusia, Madrid, del Corredor del Mediterrani i també de poblacions gironines i de Tarragona. Però també ens hem topat amb els qui han començat les vacances aquest dilluns aprofitant que la majoria de ciutadans torna a casa.