turisme setmana santa 2023

(ACN/Redacció) Els carrers de Barcelona estan aquest dissabte plens de turistes de tot el món, coincidint amb la Setmana Santa 2023. Després de diverses campanyes marcades per la covid i les restriccions a l’arribada de visitants asiàtics, la normalitat d’enguany anticipa un estiu totalment prepandèmic. On més turistes s’han vist aquest dissabte ha estat al front marítim, la Rambla i el Gòtic, on hi ha hagut riuades de viatgers durant el matí.

La majoria dels turistes que es poden veure aquest dissabte per Barcelona són europeus, si bé també n’hi ha de vinguts de l’Àsia. L’arribada de diversos creuers a la capital catalana també ha fet incrementar l’activitat dels guies turístics, que s’acumulaven a punts com la plaça Sant Jaume.

Bars plens i botigues amb possibles augments de plantilla

Malgrat l’augment de costos i preus, el ritme de treball crea optimisme en el sector turístic, amb els bars plens i moltes botigues amb previsió d’augmentar la plantilla.

Tot i que per a molts estrangers Barcelona continua sent una destinació relativament econòmica en comparació altres urbs europees o del Mediterrani, n’hi ha que reconeixien una certa pujada de preus. “És una mica més car del que m’esperava, però està bé”, afirmava la Kate, vinguda de Corea del Sud amb la seva família. Per a ella, els principals atractius de la ciutat són els monuments, els museus i els restaurants, però també ha aprofitat per fer turisme de muntanya i algunes compres.

El clima els atrau

El bon temps que està fent aquests dies a la capital catalana era un dels atractius que més valoren els visitants, especialment aquells vinguts del centre i el nord d’Europa, on l’hivern encara es nota amb força. Aquest factor es nota clarament en les vestimentes. Així, mentre que els autòctons que s’han quedat a la ciutat segueixen amb jaqueta i pantaló llarg, els viatgers arriben amb indumentària totalment estiuenca de pantalons curts, gorres i samarretes de tirants.

“El clima és molt bo. A Bèlgica està plovent i fa fred, així que per nosaltres és com si fos estiu aquí. Tot i això, mires a la gent de Barcelona i van molt tapats, amb jaquetes mentre nosaltres gaudim del sol, és molt curiós”, relata en Yuri, un jove vingut de Flandes (Bèlgica). En el seu cas, ha arribat a la ciutat acompanyat d’un grup d’amics. Preveuen fer turisme, sortir de festa i anar a veure un partit del Barça al Camp Nou.

Optimisme en el sector

Les imatges de carrers plens confirmen les estimacions optimistes fetes pel sector de cara a la Setmana Santa. De fet, segons l’Associació Corporativa d’Agències Especialitzades (ACAVe) un 70 % de les agències facturaran un 10 % o més que l’any passat. Pel que fa al Gremi d’Hotels de Barcelona, preveia una ocupació de fins al 87 % aquests dies. Això es deu a la força dels mercats tradicionals, com Alemanya i Gran Bretanya, i també al retorn dels turistes de Nord-amèrica.