10 abril festiu catalunya

El dilluns, 10 d’abril és festiu a diversos indrets amb motiu del Dilluns de Pasqua 2023. Tant a Barcelona com a la resta de municipis catalans és un dia que està considerat com a no feiner dins del calendari laboral d’enguany. Ara bé, no és l’únic indret on el 10 d’abril és festiu. Et preguntes on més? A continuació et detallem totes les localitats on la població general no anirà a treballar aquest dia.

Dilluns, 10 d’abril: festiu a Catalunya

A tots els municipis de Catalunya dilluns, 10 d’abril, és festiu. Tradicionalment és així i enguany no ha estat cap excepció: la Generalitat va establir aquest dia com una de les jornades no laborables, tal com va fer també al País Valencià.

En tots dos casos, a diferència de la resta d’Espanya, no han fet festa el dijous, 6 d’abril, amb motiu de Dijous Sant. Per tant, els residents d’aquests dos territoris poden fer un pont de quatre dies: des de Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua, també conegut com el dia de la Mona.

Festiu en alguns punts d’Espanya

Ara bé, també és festiu el 10 d’abril en altres punts com les Illes Balears, el País Basc, la Rioja o Navarra. En aquests casos, però, no van restar el festiu de Dijous Sant. Per tant, els ciutadans d’aquestes comunitats tindran un pont llarg de cinc dies.

Què es fa per Dilluns de Pasqua?

El dilluns de Pasqua, també conegut com Dilluns de Pasqua Florida, arriba l’endemà del Diumenge de Pasqua, festiu a bona part del món. En el cas de Catalunya, aquest dilluns posterior representa la fi de la Setmana Santa, jornada en què familiars i amics es reuneixen per dinar i menjar les tradicionals mones de Pasqua, majoritàriament fetes de xocolata.

Amb el pas dels anys, les mones sense sucre s’han fet un forat en l’oferta gastronòmica d’aquest dia.