Jornada de molta feina a les pastisseries de Barcelona amb una protagonista indiscutible: la mona. Els pastissers catalans esperen vendre més de 700.000 mones de Pasqua artesanes a tot Catalunya i, així, igualar i fins i tot incrementar el nombre de les venudes el 2022, quan ja es van recuperar les xifres d’abans de la pandèmia.

La imatge habitual al llarg del matí de dilluns ha estat la de desenes de persones entrant i sortint de les pastisseries barcelonines per recollir la seva mona. A la pastisseria La Palma, al Clot, han fet 2.000 mones, 700 de les quals de xocolata i la resta de pa de pessic. Són optimistes perquè aquest any han superat les comandes del 2022, tot i que afirmen que el marge de benefici serà inferior a causa de l’encariment de les primeres matèries i dels subministraments.

A la Pastisseria Triomf del Poblenou confirmen que les vendes els van millor en comparació amb l’any passat i expliquen que segueixen triomfant les figures de xocolata del Barça i de personatges com Harry Potter o Frozen. Han apujat els preus entre un 2 i un 3 %.