La nova mesura del govern de tancar bars, restaurants, terrasses i bars musicals a la mitjanit ha suposat per al sector de la restauració un nou “gerro d’aigua freda”. Qui així s’expressa és Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració, que assegura que el sector “és a l’UCI ara mateix” perquè hi ha molts locals que no s’han pogut refer de la parada que van patir durant la pandèmia de coronavirus. La desescalada, afirma, no ha suposat la recuperació econòmica esperada i un nou període de restriccions serà la “sentència de mort de moltes empreses” perquè no “podran fer front a la motxilla dels deutes“.

“Si la restauració cau, caurà Barcelona”

Pallarols afirma que les noves mesures decretades pel govern s’han fet sense tenir en compte la veu del sector ni tampoc la cultura de “sopar tard”. El tancament, segons el director general del gremi, farà dissuadir moltes persones de sortir a sopar fora perquè volen evitar que els facin fora a mitjanit. I Pallarols ha afegit que “si cau la restauració, caurà Barcelona” perquè és un dels principals motors de l’economia de la ciutat.

Incompetència de les administracions

El sector de la restauració critica la falta de previsió del govern de la Generalitat davant els “rebrots anunciats” i no entenen la manca de recursos com els rastrejadors i la realització de proves necessàries per detectar els contagis de la covid-19. El sector mostra desconcert i titlla les administracions d'”incompetents”.  Alhora critica la manca de comunicació i que no es tingui en compte aquest gremi en el moment de prendre decisions. El sector ja va mostrar la seva preocupació davant de les mesures anunciades fa una setmana.