Clar i contundent contra els pisos rusc que proposa l’empresa Haibu 4.0. Així s’ha mostrat aquest dilluns en una entrevista al programa ‘bàsics‘ el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera. Ha qualificat la proposta d'”expressió delirant i caricaturesca” de la crisi ocasionada per la manca d’habitatge accessible. De fet, Palomera ha descrit aquest habitatges com “uns taüts“.

El portaveu del Sindicat de Llogaters ha recordat que “els pisos rusc no tenen cap permís” per poder esdevenir un habitatge, i s’ha oposat amb fermesa a la proposta que, aquest dilluns al matí, els impulsors han instal·lat a la plaça de Sant Jaume, a mode de protesta per la falta de permisos municipals per poder-los fer una realitat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista completa: Jaime Palomera Sindicat Llogaters” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Què proposa el sindicat?

Una de les grans demandes del Sindicat de Llogaters s’adreça a l’Estat espanyol. Així, Jaime Palomera considera que és el govern central, a través de la legitimitat d’una llei votada al Congrés dels Diputats, qui pot “solucionar” els problemes d’habitatge. El portaveu sindical demana a l’Administració estatal que “ha de forçar la banca i els fons voltor a posar els pisos buits a disposició de la ciutadania” perquè, segons considera, “hem tornat a indicadors d’especulació amb l’habitatge del 2007″, previs a la crisi.

El sindicat també exigeix a la Generalitat que els habitatges protegits (VPO) siguin assequibles i tinguin la qualificació de protegitper sempre“. De ser així, Jaime Palomera ha recordat que “si de totes les promocions d’habitatge protegit construïdes, que després van deixar de ser-ho, haguessin conservat la catalogació ara disposaríem d’un 40 % d’habitatge públic”.