glovo missatger


(ACN i redacció) El govern de Pedro Sánchez ha pactat amb els sindicats CCOO i UGT i amb les patronals CEOE i CEPYME que les persones dedicades al repartiment a través de plataformes digitals, els anomenats “riders”, no són treballadors autònoms. Un acord que va amb la línia amb el que ja va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia, que posteriorment va ratificar el Tribunal Suprem.

“Es reconeix la presumpció de laboralitat per als treballadors que prestin serveis retribuïts de repartiment a través d’empreses que gestionen aquesta tasca mitjançant la gestió algorítmica del servei o de les condicions de treball, a través d’una plataforma digital“, s’explica al comunicat conjunt que han fet el Ministeri de Treball i Economia Social i els actors socials.

Un altre extrem del pacte estableix que la representació legal dels treballadors haurà de ser informada de les regles en què es basen els algoritmes i els sistemes d’intel·ligència artificial que poden afectar les condicions laborals per les quals es regeixen les plataformes, inclosos l’accés i manteniment de l’ocupació i l’elaboració de perfils.