Un centenar de “riders” s’han concentrat a les 11 h del matí d’aquest dijous a la plaça d’Espanya per iniciar una marxa de bicicletes i motos per rebutjar l’anomenada llei rider. Aquesta, que encara no ha estat aprovada, busca regularitzar la situació laboral dels repartidors a domicili de plataformes digitals com Glovo, Deliveroo, Just Eat o Uber Eats, entre d’altres.

Volen continuar sent autònoms i amb flexibilitat horària

Els manifestants reclamen seguir sent autònoms i temen que si s’obliga a les plataformes digitals a contractar-los, s’acabin destruint un 75 % dels llocs de treball, tal com van anunciar les empreses per qui treballen.

També critiquen que la llei posaria fi a la flexibilitat horària que ara tenen per treballar i asseguren que es veuen abocats a la precarietat, ja que acabaran treballant per una sola plataforma amb contractes de 15 o 20 hores setmanals, molt menys del que treballen actualment.

La marxa, que ha començat a la plaça d’Espanya, ha recorregut la Gran Via i ha arribat fins a la delegació del Ministeri de Treball a Barcelona, situada al passeig de Sant Joan.