treballadors SEPE Ministeri Treball

(ACN – redacció) El sindicat USO ha registrat formalment dues jornades de vaga al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) pel 29 i 30 de març per la sobrecàrrega de treball que pateix la plantilla des de l’inici de la pandèmia pel coronavirus. L’aturada es convoca pels tres torns de funcionaris, entre les 7 i les 22 h. Aquest sindicat, que no té representació majoritària a l’organisme, ja va anunciar a principis de mes que convocaria mobilitzacions i vagues si la situació no millorava.

En un comunicat, USO assegura que els treballadors demanen prendre “mesures dràstiques” per solucionar la situació i acusa el Ministeri de Treball “d’escudar-se en els treballadors del SEPE per no resoldre els seus problemes”. A banda d’un col·lapse per excés de feina, l’entitat també denuncia la manca d’inversions a la institució. De fet, aquest dimecres és el segon dia de paràlisi a l’organisme encarregat de gestionar les prestacions d’ocupació per culpa d’un atac informàtic que ha obligat a desconnectar tots els ordinadors.

És molt fàcil posar dues persones per oficina davant del més que comprensible cabreig ciutadà i evadir les responsabilitats de per què se segueixen acumulant expedients sense tramitar”, ha asseverat Luis Deleito, secretari general de FAC-USO. El dirigent del sindicat creu que “la tàctica” del Govern espanyol davant d’aquesta problemàtica ha consistit a “esperar que els afectats pels ERTO linxessin els treballadors del SEPE“.

Una agència única de prestacions i subsidis

A més, l’organització sindical lamenta que l’equip de Yolanda Díaz no hagi acceptat la proposta de crear una agència única de prestacions i subsidis, gestionada per la Seguretat Social i amb una plantilla reforçada.

De moment, USO és l’únic sindicat que ha registrat formalment la mobilització, tot i que fa uns dies va convidar la resta d’organitzacions a sumar-se a una protesta “en defensa dels treballadors que estan vetllant per la protecció social de tota la ciutadania en millors condicions“.

L’aturada laboral afectarà tot l’estat, també Catalunya.