(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència dictada el juny de l’any passat pel Jutjat Social núm. 31 de Barcelona que establia el caràcter “plenament laboral” de la relació entre un grup de 10 repartidors i la multinacional Deliveroo. La resolució va ser la primera d’un tribunal barceloní que condemnava el model de falsos autònoms utilitzat per l’empresa per oferir el servei de repartiment a domicili.

La sentència obliga a la readmissió dels repartidors i al pagament d’una indemnització de 6.251 euros per a cada empleat per l’existència “d’indicis sobrats” que acrediten que la veritable causa de l’acomiadament va ser la participació en la vaga de repartidors del 25 de juny del 2017.

El TJSC ha conclòs que els “riders” de Deliveroo a Barcelona actuen com a falsos autònoms, tot i que la relació que els uneix amb l’empresa és “plenament laboral”. La sentència actual desestima el recurs interposat per l’empresa i confirma la resolució dictada pel Jutjat Social núm. 31 de Barcelona.

“Conseqüències negatives” per rebutjar comandes

La sentència considera que els treballadors prestaven els seus serveis “en l’àmbit d’organització i direcció de l’empresa”. Els magistrats han considerat determinants les comunicacions dirigides als repartidors, en les quals es recordaven les “conseqüències negatives” que podia comportar el fet de rebutjar comandes, segons recull la prova aportada pels demandants amb l’assessorament del Col·lectiu Ronda.

L’advocat del Col·lectiu Ronda Natxo Parra ha afirmat que “la sentència contribueix a reafirmar i solidificar els arguments que des de fa anys defensem a través del nostre despatx sobre la laboralitat de la relació dels ‘riders'”. També ha celebrat que aquesta apreciació hagi “estat avalada contundentment per la Inspecció de Treball a tot Espanya i que, afortunadament, ja és majoritària entre la judicatura”.