(ACN) El Tribunal Suprem ha donat la raó als “riders” i ha confirmat l’existència d’una relació laboral d’aquests treballadors amb Glovo, com ja va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons ha informat el Tribunal Suprem en una nota, s’ha estimat l’argument dels treballadors segons el qual “concorren les notes definitòries del contracte de treball” i en particular la relació de “dependència” entre les dues parts. En aquest sentit, determina que Glovo “no és una mera intermediària en la contractació de serveis entre comerços i repartidors” i que és una empresa que presta serveis de missatgeria fixant unes “condicions essencials per a l’activitat”.

Així mateix, el Suprem assenyala que l’empresa es nodreix de repartidors que no disposen d’una organització empresarial “pròpia i autònoma” i que presten els seus serveis en el marc de l’organització establerta en l’empresa.

Glovo respecta la sentència

Per la seva banda, Glovo ha assegurat aquest dimecres que respecta la sentència del Tribunal Suprem, que estableix que la relació entre els treballadors i la companyia és laboral i que per tant els “riders” són falsos autònoms, i ha demanat la concreció d’un marc regulador “adequat” per part del Govern espanyol i la Unió Europea. En un comunicat, assenyala que els tribunals mantenen un debat “obert” ja que hi ha altres sentències que validen el model, com la darrera del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i d’altres a l’estat. Glovo insisteix que “sempre” ha defensat acordar aquest marc regulador i afegeix que les resolucions judicials “versen sobre situacions concretes d’un model en evolució constant“.

D’altra banda, la companyia ha reclamat que la regulació sigui promoguda “basant-se en el diàleg entre tots els actors interessats“. “La companyia vol ser part activa de la solució, mantenint una posició oberta i de consens amb les associacions, agents socials i el ministeri per ser part de la solució i no del problema”, subratlla.