restauració centre comercial

(ACN / Redacció) El govern ha autoritzat reforçar amb quatre milions d’euros els ajuts directes a establiments de restauració situats en centres, recintes i galeries comercials, tancats des del 7 de gener d’acord amb les mesures de contenció de la covid-19 aprovades pel Procicat. Amb aquesta aportació de fons es dota econòmicament l’ampliació dels ajuts de 7.000 a 15.000 euros per establiment de restauració afectat, publicada al DOGC el 8 d’abril.

D’aquesta manera, el govern vol contribuir a pal·liar els perjudicis econòmics derivats de les restriccions en aquests locals, tancats des del 7 de gener passat, i donar resposta a la situació especialment difícil que està travessant el sector de la restauració integrat en aquests espais comercials, segons ha explicat l’executiu aquest dimarts. Els quatre milions d’euros extra d’ajudes seran transferits dels Fons Extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.

Es beneficiaran d’aquest increment els bars, cafeteries i restaurants ubicats en centres, recintes i galeries comercials que hagin sol·licitat els ajuts directes de la línia tancada el 17 de març passat, que s’adreçava a establiments de centres, galeries i recintes comercials i a locals de més de 400 metres quadrats. Els establiments de restauració de centres, galeries i recintes comercials que no s’hagin acollit a la línia podran sol·licitar l’ajut en els propers dies.

El govern també aporta cinc milions al MWC

El govern també ha autoritzat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a fer l’aportació anual de cinc milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) 2021, que tindrà lloc a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol. El MWC, amb seu a Barcelona des del 2006 i que ha prorrogat fins al 2024 el seu compromís amb la capital catalana, és l’esdeveniment tecnològic i de negocis més important del món i genera un impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia i desenes de milers de llocs de treball, a més de situar Catalunya a l’avantguarda de les tecnologies digitals avançades.

L’aportació de cinc milions té per objecte el desplegament del programa d’actuacions en l’àmbit digital durant tot l’any per impulsar la transformació digital, captar talent i inversions i col·locar Barcelona i Catalunya com un dels principals “hubs” tecnològics del món. En aquest sentit, les principals iniciatives d’aquest programa són el 5G Barcelona, el Barcelona Digital Tallent, el Digital Future Society (DFS), la Mobile Week i The Collider.

Salconduit cultural i el perimetratge per vegueries

Les noves ajudes les ha anunciades la portaveu del govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, en una roda de premsa en què també ha explicat que l’executiu espera decidir “aquesta mateixa setmana” sobre la possibilitat de canviar el confinament comarcal per un perimetratge més ampli que podria estar delimitat per les vegueries, i sobre l’opció d’establir un salconduit cultural que garanteixi que la limitació de mobilitat es pot saltar si es té una entrada per a un esdeveniment musical o teatral.

Segons Budó, aquesta setmana “és important perquè es podran observar bé les dades epidemiològiques que ja reflectiran els efectes de Setmana Santa“, i en funció d’aquesta evolució, es prendrà la decisió. En aquest sentit, tant l’ampliació de l’espai delimitat per restringir la mobilitat com la inclusió de l’excepció cultural “estan sobre la taula” del govern i del Procicat i ho hauran de discutir i resoldre aquesta mateixa setmana. Budó, però, ha assegurat que veu “lògic” que si les dades acompanyen, les mesures demanades pel territori i pel sector cultural es puguin adaptar.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a