Restaurant Andreu Centre Comercial Illa

Fa 250 dies que la restauració dels centres comercials està tancada. La darrera actualització del Procicat, en relació amb la flexibilització de les mesures per controlar la covid-19, tampoc no n’ha previst la reobertura. Davant aquesta situació, els restauradors afectats han reclamat al Procicat que els permeti reobrir els seus locals a partir del 22 de març seguint el mateix horari que la resta de la restauració, és a dir, de dilluns a diumenge des de les 7.30 fins a les 17 h.

Barcelona Oberta, Restaurants de Centres Comercials, Comertia i el Gremi de Restauració de Barcelona alerten que la situació d’aquests negocis i del seu personal és “molt crítica” i adverteixen que 500 negocis i 12.000 treballadors estan en perill. “Un de cada quatre negocis de centres comercials té previst tancar definitivament”, han declarat.

De fet, les entitats han informat que el dia 15 de març el Gremi de Restauració de Barcelona va presentar una demanda en què sol·licitava mesures cautelars pel “tracte discriminatori, arbitrari i injust”. En aquest sentit, les entitats també han criticat que es pugui anar al cinema durant dues hores i menjar crispetes sense mascareta; que es pugui anar al gimnàs; que els infants facin extraescolars barrejats amb nens d’altres escoles, o que no hi hagi control d’aforament al transport públic, i que en canvi els seus locals hagin de romandre tancats.