El Departament de Salut ha començat aquest dilluns a la tarda a citar les persones de 69 anys per vacunar-les amb AstraZeneca. En concret, s’han enviat 40.000 missatges a persones nascudes l’any 1952, que poden començar a demanar cita aquest dimarts mateix si hi ha hores disponibles. A aquest col·lectiu se’ls administrarà els mateixos vaccins que fins ara es destinaven al col·lectiu de 60 a 65 anys.

Aquestes 40.000 persones són les primeres d’aquesta franja d’edat cridades per rebre la vacuna d’AstraZeneca després que la Comissió de Salut Pública de la setmana passada acordés ampliar la franja d’edat per al vaccí anglès dels 60 als 69 anys.

L’objectiu és completar “com més aviat millor” la immunització de la població més vulnerable, però mantenint la recomanació de no administrar-la als menors de 60 que es va pactar al Consell Interterritorial de Salut.

Simón no descarta la segona dosi d’un altre vaccí als menors de 60 anys que han rebut AstraZeneca

D’altra banda, queda pendent de solució el col·lectiu de menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, defensa que cal estudiar totes les opcions possibles a l’hora de completar la vacunació d’aquest col·lectiu. Per això, no descarta posar la segona dosi d’un altre vaccí a aquestes persones.