El pagament amb recs, la moneda virtual de Barcelona, ja és possible en 172 establiments, entre botigues i parades de mercat. En només tres mesos de funcionament la xifra de comerços que accepten la moneda s’ha duplicat i, darrerament, també s’hi han començat a adherir entitats com el Casal de Barri del Besòs o l’Associació de Veïns del Besòs.

El pagament amb recs (recurs econòmic ciutadà) és una prova pilot que l’Ajuntament va posar en marxa a l’octubre als 10 barris de l’eix Besòs amb l’objectiu de promoure el comerç de proximitat.

En total, 488 persones utilitzen el rec com a sistema de pagament per a les compres quotidianes. D’aquestes, però, la gran majoria, 471, són usuàries del projecte B-MINCOME que reben un 25% de la paga de l’SMI (Suport Municipal d’Inclusió) en aquesta moneda amb la intenció que gastin els diners a les botigues del barri. La resta, 17, són ciutadans que voluntàriament s’han donat d’alta del sistema a través de la pàgina web.

Els comerços adherits noten un increment de clients

Els 172 establiments que participen en el rec han ingressat 883 € de mitjana en els tres mesos que fa que està en funcionament, i la gran majoria, un 95 %, asseguren que han notat un increment de clients gràcies a la moneda virtual. Els comerciants, a més, s’han convertit en una peça clau a l’hora de fer recircular el rec. Si el primer mes només van gastar 249 recs, el tercer mes ja n’han gastat 4.125 i, fins i tot, s’ha fet el primer pagament en recs d’un comerç a un proveïdor.

La implantació del rec és una de les promeses electorals de l’equip de govern d’Ada Colau i estarà en fase de proves fins a l’octubre del 2019.  Si el balanç és positiu, la intenció de l’Ajuntament és estendre-ho a més barris de la ciutat.