Més de 175.000 persones grans a Catalunya es troben en una situació de soledat i aïllament no desitjat. Aquesta problemàtica s’agreuja per la nostàlgia i la tristor que suposa viure el Nadal sense la família. Per això, la fundació Amics de la Gent Gran organitza, un any més, dinars solidaris per als usuaris de la seva entitat i els voluntaris que els donen suport durant l’any.

Albert Quiles, director gerent de l’entitat, explica que el problema de la soledat va més enllà de l’aïllament social: “És un dels grans mals de les persones grans i els afecta d’una manera invisible, fins i tot a la salut i la part emocional. Perden la il·lusió, les ganes i no tenen cap projecte vital”.

“El pitjor de fer-se gran és la soledat”

L’entitat ha organitzat 19 dinars de Nadal a 16 ciutats de Catalunya, quatre a Barcelona, i hi participen més de 600 persones. És una cita que els usuaris esperen cada any, perquè és l’oportunitat de passar una estona divertida i en bona companyia.

Molts fa temps que no es perden el dinar, però alguns s’estrenen aquest any. L’Ana Maria, per exemple, reconeix: “El pitjor de fer-se gran és la soledat. És molt important la presencia d’algú que ve a veure’t cada setmana.” Els usuaris asseguren que creen relacions d’amistat molt fortes amb els voluntaris que els donen suport, els visiten i els fan companyia.

Amics de la Gent Gran organitza altres activitats relacionades amb el Nadal. Els voluntaris també lliuren un regal a cada una de les 1.600 persones que formen part de l’entitat. També han posat en marxa una campanya per aconseguir donatius i, així, sensibilitzar la societat sobre l’aïllament social. Són contribucions que serveixen per impulsar totes els accions del 2019.

Amics de la Gent Gran dona suport a 1.626 persones

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que es va crear el 1987. El seu objectiu és lluitar contra la soledat, la marginació i l’aïllament de les persones grans. Fan aquesta tasca gràcies a la col·laboració de voluntaris que fan companyia als seus usuaris i, també, mitjançant projectes socials i campanyes. A més, demanen que s’apuntin més voluntaris perquè asseguren que tenen llista d’espera de gent gran que està sola i vol formar part de l’entitat.

A més, l’entitat ha guanyat el Premi Voluntariat 2018 de la Generalitat de Catalunya. Amics de la Gent Gran assegura que és un reconeixement a tots els voluntaris de l’entitat que visiten les persones grans i un premi a la mobilització ciutadana.