La fira encara no havia obert, per la qual cosa no s’han hagut de lamentar més desperfectes, tot i que quatre parades s’han quedat sense sostre en sortir volant. Les que estaven més fetes malbé, els Bombers s’han dedicat a desmuntar-les per precaució. A més, per seguretat la resta de parades no han obert ni ho faran fins que passi aquesta ràfega de vent. Els bombers han revisat l’estructura de la resta de casetes per comprovar si eren estables i no han trobat cap altre desperfecte.

La Guàrdia Urbana ha hagut de tallar el trànsit per tal que els bombers poguessin actuar i arreglar els desperfectes causats pel vent, així com per evitar més danys. Un tall que ha provocat problemes de trànsit a la Gran Via durant tot al matí. La Guàrdia Urbana També ha tallat en alguns trams, la circulació de vianants i ha tancat alguns comerços per evitar més danys.

Els bombers han explicat que aquestes casetes situades a la Gran Via, tenen sostres d’alumini que amb aquestes ràfegues de vent que s’estan vivint aquest dimecres, han provocat que acabessin volant, per l’anomenat efecte vela.

A la tarda, diversos treballadors de l’empresa encarregada del muntatge s’han acostat fins a la Gran Via per seguir desmuntant les parades afectades. Els responsables asseguren que les casetes compten amb el certificat d’estabilitat, però que no van tenir en compte el fort vent que ha bufat aquest dimecres.

El PDeCAT reclama que s’obri una investigació

El regidor del PDeCAT, Raimond Blasi ha reclamat a l’Ajuntament que obri una investigació per aclarir el que ha passat aquest dimecres al matí a la Fira de Sant Tomàs i de Reis a la Gran Via, quan el vent ha fet malbé unes quantes parades. Blasi vol que la investigació aclareixi i analitzi si la instal·lació ha estat col·locada correctament.

El regidor es pregunta si el govern municipal ha estat prou previsor, tot criticant que no s’hagi activat l’alerta per ventades fins després de l’incident. Blasi recorda que el Servei Meteorològic de Catalunya ja preveia la forta ventada. “Aquesta manca de previsió del govern municipal ha posat en perill les persones, ja que probablement avui la Fira no s’hauria hagut ni d’obrir”, ha dit.

Blasi ha reclamat que l’Ajuntament faci tot el possible perquè la Fira de Reis pugui recuperar la normalitat al més aviat possible. El regidor ha lamentat el “greu perjudici” que han sofert els paradistes afectats, però, sobretot, ha destacat la situació severa de perill que s’ha produït.