oficina atur

(ACN) La taxa d’atur durant el segon trimestre a Catalunya es va situar en el 12,78 % i la xifra de desocupats es va enfilar fins als 472.900, és a dir, 61.300 aturats més respecte als tres primers mesos de l’any com a conseqüència de la covid-19, segons l’Enquesta de població activa. Es tracta de la taxa més alta des del quart trimestre del 2017, quan aleshores va quedar fixada en el 12,63 %.

En comparació amb el primer trimestre, l’increment del nombre de desocupats ha augmentat un 14,8 % i la variació interanual ha estat d’un 9,67 %, 41.700 treballadors més. Quant a l’ocupació, s’han destruït 223.700 llocs de treball en comparació amb el primer trimestre (-6,48 %) –la dada més baixa des del primer trimestre del 2017- i 203.600 respecte a fa un any (-5,94 %).

La UGT veu “imprescindible” allargar els ERTO

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, veu “imprescindible” allargar els ERTO més enllà del setembre. En una entrevista a la SER on ha valorat les dades d’atur, Álvarez ha qualificat les xifres de “terribles” i ha dit que caldrà estendre aquesta mesura si volem mantenir en ralentí el sector turístic, “que segueix sent molt important en la nostra economia”.

A més, ha dit que en la negociació amb el Govern espanyol caldrà també abordar les prestacions d’aquelles persones que estan en ERTO des del mes de març i que a partir de setembre veuran rebaixada la percepció econòmica. En aquest sentit, ha dit que la bona notícia és l’acord dels fons europeus, que han de permetre disposar de recursos per “mantenir aquesta xarxa de protecció”.