Camino Santiago Galícia

Les persones que arribin a Galícia des de Catalunya hauran de notificar-ho a la Xunta de Galícia per poder-ne fer seguiment del lloc i temps d’estada. La mesura ha entrat aquest dimarts en vigor i afecta tots els territoris on la incidència del coronavirus sigui molt més alta que la que hi ha a Galícia o no n’hi hagi dades.

El Diari Oficial de Galícia ha publicat quins territoris s’hauran d’acollir a aquesta mesura, entre els quals hi ha Catalunya. També s’inclouen les comunitats d’Aragó, Navarra, País Basc i La Rioja.

La decisió s’aplica a tots els viatgers que arribin a Galícia i també als gallecs que hagin estat en els territoris anunciats durant els darrers 14 dies.

Com es podrà registrar l’estada a Galícia?

La Xunta ha habilitat un formulari en línia i un telèfon (881 00 20 21) per poder informar de l’estada als turistes i gallecs que tornin dels territoris amb alta incidència de coronavirus.

Els establiments d’allotjaments turístics, agències de viatge i les companyies de transport estan obligades a informar d’aquestes mesures totes les persones que tenen previst viatjar a Galícia durant els propers dies.