Les famílies de l’Escola Entença han donat per finalitzat el tancament a l’Ajuntament de Barcelona, després d’aconseguir per escrit els compromisos que li reclamaven a l’Ajuntament. El primer és que volen conèixer la ubicació definitiva del centre escolar -que fa tres anys que es troba en barracons a l’interior de l’Escola Industrial- abans que acabi el mandat. I el segon compromís és el trasllat de l’escola provisional a un altre emplaçament provisional que garanteixi les mesures de seguretat i habitabilitat. Diuen que l’espai actual se’ls fa petit i que els infants conviuen amb les ones electromagnètiques d’una subestació elèctrica.

Dilluns, 4 de febrer, l’AFI de l’escola tindrà una reunió amb l’alcaldessa Ada Colau. I el pròxim dijous, 7 de març, tenen programada una trobada amb el Consorci d’Educació de Barcelona.

La mobilització al carrer es manté

Segons els representants de les famílies la protesta a l’exterior de l’Ajuntament es mantindrà fins que no s’hagin concretat les solucions. Alhora han agraït a l’Ajuntament que davant la tancada “ha estat a l’altura de la gravetat de la situació oferint un compromís de solució real”.

protesta escola entença davant ajuntament

L’Ajuntament vol oferir una ubicació definitiva abans d’acabar el mandat

Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials, ha dit que treballaran per oferir a l’AFI la ubicació definitiva abans que acabi el mandat, tal com reclamen les famílies. Ortiz ha tornat a posar sobre la taula l’opció que consideren més viable. Es tracta d’un solar cedit a l’Hospital Clínic i que està en desús des de fa una dècada. “Fa més de 10 anys que el solar està buit i no pot ser que no es pugui utilitzar per equipaments de la ciutat”, ha afirmat. Ortiz també ha explicat que fa un any que negocien amb el Departament de Salut i el Clínic per ubicar en aquest espai l’escola i una caserna de bombers. La tinenta d’alcalde els ha reclamat que s’accelerin les converses per fer realitat el projecte.