Durant l’any 2018, un total de 2.014 dones han participat en alguna de les 206 activitats formatives i d’assessorament del programa Lidera, de Barcelona Activa.

Barcelona Activa fa 31 anys que treballa per aconseguir una societat més igualitària. L’any 2017, va crear Lidera, per posar el focus en les dones professionals directives i emprenedores. D’aquesta manera, posa al seu abast diferents eines per assolir els objectius.

Inicia, per la creació d’empreses

És un dels programes que més interès suscita. Durant l’any passat hi van participar 183 dones. Ofereix cursos per elaborar el pla d’empresa, aprendre tècniques per millorar les capacitats emprenedores i incorporar una visió digital a les empreses. La Talía té 36 anys i a partir d’aquesta formació va decidir crear una empresa emergent de productes per a animals de companyia fent ús de les noves tecnologies. “A banda de totes aquestes eines per poder crear el meu negoci és molt important la xarxa que es crea amb altres dones emprenedores”, explica.

Lidera el canvi

Trencar l’anomenat sostre de vidre, és a dir, la dificultat d’accedir a càrrecs directius a les empreses, és un dels reptes de moltes dones treballadores. Lidera el canvi ha acompanyat en la seva primera edició 18 dones. Una d’elles és la Sònia, que és supervisora en una empresa de recursos humans, que vol “fer un pas endavant, poder liderar equips. Estem igual de capacitades que els homes, però vull poder aportar una perspectiva femenina”.