El nou president del Cercle d’Economia, Javier Faus, s’ha estrenat en el càrrec després que la seva candidatura -l’única que s’hi ha presentat- hagi aconseguit un suport molt ampli. En el discurs ha reclamat “la cocapitalitat d’Espanya per a Barcelona“. Segons ha explicat, “aquest terme no ha de comportar connotacions polítiques ni jurídiques“, i ha destacat que “ningú no s’ha de sentir amenaçat, ni a Catalunya ni al conjunt d’Espanya”.

La proposta de Faus es basa a reclamar “el protagonisme que Barcelona es mereix per pes econòmic i cultural. En aquests sentit, serem insistents”, perquè, diu, ” Barcelona ha de tenir un pes més gran a Espanya“.

Per a Catalunya, més autogovern

Segons ha explicat Faus, l’entitat va emetre una nota sobre el conflicte català, sota la presidència de Juanjo Bruguera, en què afirmava que “malgrat la gravetat de la crisi territorial, no podem caure en el fatalisme, ens neguem a pensar que l’única perspectiva que hi ha al davant és el deteriorament de la convivència cívica, la polarització política i la desconfiança empresarial”. Un postulat que “el Cercle seguirà”, amb l’estrena del nou president.

En aquesta etapa, l’única candidatura que ha proposat Faus -en què també hi és l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu- ha aconseguit la unanimitat dels vots: 423 de favorables i només un vot en blanc i un altre en contra. Recordem que Javier Faus és soci del Cercle d’Economia des del 1995 i ha format part de les juntes directives dels seus dos antecessors: Juanjo Bruguera i Josep Piqué.