ave

ACTUALITZACIÓ: Aquesta vaga s’ha desconvocat. Així ho han decidit els treballadors de Renfe

Hi haurà vaga a l’AVE i la llarga distància aquest estiu. El sindicat UGT ha convocat aturades durant cinc jornades per denunciar la manca de personal: seran els dies 26 i 31 de juliol i 1, 3 i 10 d’agost.

Segons el sindicat, aquesta falta de treballadors és “endèmica” a Renfe. Un fet que no només afecta els treballadors, sinó també a la qualitat del servei i a la seguretat. Es denuncia que, pel cap baix, falten entre 600 i 800 persones a Barcelona en els diferents llocs de feina.

Les aturades seran de 7.30 hores a 9.30 hores els matins, i de 20 hores a 22 hores, i afectarà els trens d’alta velocitat i de llarga distància, inclòs l’AVE. La UGT ha explicat a betevé que també vol convocar jornades de vaga a Rodalies i fins i tot podrien coincidir.

Reunions amb les administracions

La UGT assegura que la convocatòria de vaga es mantindrà tret que es faci una promesa de millora per incrementar de manera progressiva el personal. El sindicat té previst properament una reunió a Madrid per abordar el problema amb l’Administració. Més endavant, el dia 23 de juliol la UGT es reunirà amb la Generalitat, i confien que aquestes trobades donin fruit. Si no és així, el sindicat mantindrà les jornades de vaga a finals de juliol i principis d’agost.