La companyia barcelonina Insectotròpics estrenarà el 19 de desembre ‘Cançó de Nadal’ a la plaça de Catalunya. Ho fa en el marc del festival Ciutat de Nadal que ha organitzat aquest any l’Ajuntament de Barcelona. La història de Charles Dickens serà la protagonista de les nits del festival i es podrà veure cada vespre fins al 30 de desembre.

Espectacle multidisciplinari

L’espectacle és fidel a la història de DickensA Christmas Carol— que contraposa l’egoisme, el treball desmesurat i l’avarícia amb l’esperit de Nadal. Tot i això, la companyia Insectotròpics ha fet una reinvenció de l’obra.

La producció barreja diverses disciplines i llenguatges com el videoart, la pintura, el teatre, la performance i la música en directe. L’espectacle no mostra únicament el resultat final de l’obra, sinó que té una posada en escena viva i oberta al públic que ensenyarà el procés creatiu, les tècniques emprades i el seu funcionament.

Hi participen 60 joves cantaires del Raval

A l’espectacle hi participen una seixantena de joves del Musical’s Choir, un cor de cantaires de 12 a 20 anys de l’Escola de Músics i JPC situada al Raval. Musical’s Choir és una iniciativa que treballa —a través de la música— la integració, la diversitat i el respecte per les diverses cultures, procedències i religions.

Assaig Cançó de Nadal Fabra i Coats

A més, ‘Cançó de Nadal’ també disposa de la col·laboració del Konvent Puntzero, la Fabra i Coats, el CCCB i el Gran Teatre del Liceu.

Reserva prèvia per internet

‘Cançó de Nadal’ s’emmarca en el festival Ciutat de Nadal que se celebra a la plaça de Catalunya del 19 al 30 de desembre. Tot i que es tracta d’un espectacle gratuït, les limitacions d’aforament per la covid-19 han fet que sigui necessari fer una reserva prèvia —a través del web de l’Ajuntament de Barcelona—, que estarà disponible a partir del 14 de desembre.