betevé li ha donat la notícia. Mercè Guilló, cinquena generació al capdavant de la centenària botiga de catifes Comercial Lledó, desconeixia l’anunci que l’Ajuntament vol il·luminar la plaça d’Urquinaona aquest Nadal, una decisió que el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va fer pública aquest dijous a la nit durant el lliurament dels Premis Comerç de Barcelona.

La Mercè considera que és “una molt bona notícia. M’encanta perquè després de tots els aldarulls que posin il·luminació és una bona idea”. No és l’única que pensa que l’aposta municipal per animar la campanya de Nadal en aquest punt els permetrà girar full després d’uns dies complicats. La plaça encara conserva elements que fan de testimoni dels aldarulls que s’hi van viure arran de les protestes per la sentència del procés. Falten contenidors, hi ha mobiliari cremat i els operaris continuen reposant les rajoles que es van arrencar a les voreres.

També són visibles encara les pintades i la porta trencada a La Casa de las Lámparas. Una de les treballadores de la botiga, Jéssica Guzmán, celebra que es vulgui il·luminar la plaça: “El Nadal és una època alegre. Després del que hem passat, els llums ajudaran que vingui més gent. El que hem viscut ha estat una mica estressant”. En la mateixa línia el propietari de l’administració de loteria 97, Pedro Fortuño, reconeix que se sent “trist, aquesta Barcelona no la reconec. Espero que tot vagi a millor”.