L’alcaldessa, Ada Colau, creu que l’exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos, que s’ha fet aquest dijous, “arriba 40 anys tard” i considera que “no era el millor moment enmig d’una campanya electoral”. Colau afegeix que “ara toca recuperar les víctimes de les cunetes”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, considera que l’exhumació del dictador s’ha convertit en “un xou” per “desig electoral del PSOE”. Creu que “és una burla a la memòria històrica pel que s’ha trigat”. El líder d’ERC considera que “queda molt per fer”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha afirmat que és “un dia històric per a la democràcia espanyola” i una data “per a la reparació de les víctimes del franquisme i la seva dignificació”.

La portaveu de JxC, Elsa Artadi, també s’ha fet ressò de l’exhumació del dictador. Ho ha fet compartint a les xarxes socials una piulada de Jordi Cuixart, el president d’Òmnium, condemnat a nou anys de presó. Al text assegura que “traslladar Franco no enterra la lluita per la justícia i la memòria pels crims del franquisme”. Afegeix que “la monarquia representa la continuïtat de la impunitat”.

En roda de premsa, el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha afirmat que l’exhumació de Francisco Franco no serveix per a res.