El passeig de Gràcia estrenarà un nou enllumenat de Nadal. La decoració que s’ha triat són unes papallones gegants i transparents i unes caigudes de llums de cinc metres que envairan un dels carrers més emblemàtics i comercials de la ciutat. L’objectiu, segons l’Associació Passeig de Gràcia, és “afavorir el comerç a una de les artèries més singulars i amb més prestigi internacional”. El president de l’entitat, Lluís Sans, també ha reconegut que aquesta campanya de Nadal ha de ser “especialment intensa després d’uns dies molt complicats. Hem de fer que es recuperi la il·lusió per visitar Barcelona”, ha afegit.

Enguany els membres de l’associació d’aquest cèntric carrer han destinat més pressupost per a la il·luminació. El passeig de Gràcia ha aportat 150.000 euros a la il·luminació, 50.000 euros més que a la campanya nadalenca de l’any passat.

Hi haurà llums tant a la part central del passeig com a les voreres. Al mig hi haurà 355 files amb nou tires de llum de cinc metres de caiguda acompanyades de 70 papallones. A les voreres, la instal·lació tindrà 80 papallones, en aquest cas amb sis cordons de llum cadascuna.

Més hores d’il·luminació

Els llums s’encendran el 28 de novembre, una setmana després que l’any passat perquè el Black Friday enguany és més tard. Com que hi haurà menys dies d’enllumenat l’Ajuntament ha acceptat una petició acordada per tots els eixos comercials i el Gremi de Restauració que fa anys que demanen més hores de llum. L’enllumenat s’encendrà a dos quarts de sis de la tarda i s’allargarà fins a la mitjanit.

El debat sobre l’enllumenat “no pot ser econòmic”

Sobre les reticències que els governs municipals “des de fa 10 anys” tenen per ampliar els horaris d’enllumenat, el president de l’Associació Passeig de Gràcia creu que “el debat no pot ser en cap cas econòmic”. Per reforçar l’argument Sans ha donat les xifres del cost que suposa l’enllumenat del passeig: “19 euros al dia i 756 tota la campanya”. “El debat econòmic és fals, entenem la sensibilitat per reduir la despesa energètica i, en aquest sentit, fa molts anys que utilitzem LED de baix consum”.

Sans demana “reivindicar la ciutat com a capital de la pau”

El president de l’Associació Passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha afirmat que volen “compartir els nostres bons desitjos amb tota la ciutat fent volar papallones que portin bons auguris a tots els racons, en un moment en què cal tornar a reivindicar-nos com a capital de la concòrdia, la convivència i la pau”.

Arran dels aldarulls que s’han produït els darrers dies durant les manifestacions postsentència, l’Ajuntament ha ajornat una setmana la instal·lació dels llums de Nadal.