El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha defensat la visita del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va fer aquest dilluns als agents de la Policia Nacional a Barcelona després d’una setmana d’aldarulls als carrers. “Va ser una cosa normal i comprensible”, ha dit Collboni, que ha assegurat que els agents van treballar “en condicions d’extrema violència als carrers”.

Pel que fa a l’escridassada que un grup de metges i infermers de l’Hospital de Sant Pau van fer a Sánchez en la visita al recinte hospitalari, el líder socialista a l’Ajuntament ha dit que va ser “una protesta legítima”. “Vivim en una democràcia i la gent pot aplaudir i expressar-se legítimament i amb normalitat”, ha afirmat Collboni.

Recuperar la normalitat

El primer tinent d’alcalde ha destacat que aquest dilluns a la nit no s’hagin viscut incidents als carrers. “Esperem que a poc a poc la ciutat recuperi la normalitat”, ha valorat Collboni, que ha afegit que “és imprescindible per després passar a la fase política”. El líder socialista ha explicat que aquest dimarts a tarda, l’alcaldessa i ell es reuniran amb el cos consular de Barcelona per transmetre’ls “un missatge de tranquil·litat”.