Ajuntament de Barcelona

Els representants dels diferents grups polítics municipals han estat entrevistats per betevé en directe, en el programa especial d’aquest 19 d’octubre. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha agraït la feina dels serveis de neteja de l’Ajuntament. En declaracions a betevé ha assegurat: “Tenim uns serveis públic excepcionals que treballen nit i dia”. A banda de ressaltar la feina que fan, ha volgut destacar que són tantes les destrosses que es produeixen durant la nit que és difícil reposar tot el mobiliari urbà.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que la màxima prioritat del govern municipal actualment són els veïns i comerciants de les zones afectades pels aldarulls, a qui diu haver visitat aquest dissabte al matí. Ha dit que “som en una situació límit i la nostra prioritat és restablir la normalitat de la ciutat”. Sobre l’actuació de la policia, ha estat proporcionada tenint en compte les circumstàncies extremes.

El president del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que la violència d’aquests dies a Barcelona “sembla importada per l’Estat”. “Hem d’exigir que el diàleg substitueixi una violència que sembla importada pel mateix Estat espanyol“, ha dit el republicà en declaracions a betevé.

La portaveu municipal de Junts per Catalunya (JxC), Elsa Artadi, s’ha dirigit a Pedro Sánchez, a qui li ha dit que “amb més repressió no se solucionarà res, cal diàleg i política”. Artadi ha acusat el ministre d’Interior, Grande-Marlaska, “d’amenaçar i crispar”.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, ha dit que “aquest moment necessita una resposta contundent de l’Estat i el 155 estaria justificat”. I considera que la feina de la policia ha estat d’una “mesura admirable”.

Des del PP, Josep Bou, ha dit que “el turisme s’ho pensarà dues vegades abans de venir a Barcelona” i ha demanat que la Guàrdia Urbana col·labori amb la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra.

La presidenta del Grup Municipal Barcelona pel Canvi, Eva Parera ha afirmat que actualment “estem vivint una situació molt greu” hi ha una “incompareixença absoluta del nostre govern” davant la gestió del conflicte.