El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que la màxima prioritat del govern municipal actualment són els veïns  i comerciants de les zones afectades pels aldarulls, a qui diu haver visitat aquest dissabte al matí. Ho ha dit al programa de betevé, que segueix en directe les mobilitzacions postsentència. El primer tinent d’alcalde ha afirmat alhora que l’Ajuntament es concentra per garantir que la ciutat funciona correctament i donar suport a les actuacions dels Mossos d’Esquadra i del cos Nacional de Policia. En aquest sentit, ha recomanat als veïns que si els aldarulls es repeteixen “es quedin a casa” i “deixin en mans dels agents policials el manteniment de l’ordre i la seguretat“.

Actuacions proporcionades dels Mossos

Collboni ha valorat les actuacions de la policia com a “proporcionades” i “proporcionals” tenint en compte les “circumstàncies extremes” en les quals, ha dit, “ens trobem”. El primer tinent d’alcalde ha afirmat que “ens estem confrontant amb grups molt violents”  i amb una “organització que no havíem vist mai abans”.

Collboni ha dit defensar la via del diàleg per resoldre un conflicte polític però ha afegit que en aquests moments “no estem per fer valoracions polítiques” sinó per restablir el “funcionament correcte de la ciutat”.