Els comerciants de la travessera de Dalt asseguren que després de 18 mesos d’obres les vendes els han baixat en un 40 % i algunes botigues han hagut de tancar. Creuen que l’eliminació temporal de les parades del Bus Turístic també els ha perjudicat la caixa. Ara encara no saben on es reubicaran les noves parades i temen que no tornin a la travessera. Precisament, creuen que la nova fisonomia de la via, amb voreres amples, hauria de convidar veïns i turistes a passejar per la zona. Per això la presidenta de l’Associació de Comerciants de la Travessera de Dalt, Virginia Espada, demana que les parades tornin al seu lloc: “El Bus Turístic abans estava amb unes voreres estretes i era molt complicat perquè el veïnat es queixava i era normal, però ara tindrem unes voreres de 5,40 metres, amb les quals hi ha pas per als veïns, per al turisme i per a tots.”

També temen la pèrdua de vendes entre el veïnat en funció d’on acabin sent reubicades les noves parades de les línies de bus que fan servir els veïns i treballadors de la zona. Tampoc no estan contents amb el nou pla d’usos, que creuen que no convida a quedar-se al barri. Fernando Fernández, vicepresident Associació de Comerciants de la Travessera de Dalt, assegura que en tota la travessera, on hi ha fins a 150 números, només hi ha una desena de locals de restauració: “Vam passar de ser un carrer on es preveia ser una zona d’expansió a ser una zona de contenció. El que fan és deshumanitzar la zona perquè no ens han permès posar llocs d’hostaleria.“

Ara, desesperats, els comerciants demanen amb urgència a l’Ajuntament que faci una diagnosi de l’estat en què es troba la travessera i els mantingui informats sobre la ubicació de les parades de busos, un fet que els pot fer replantejar els seus negocis.