Amb només 33 anys, Caterina Capdevila és mànager d’Espais Blaus Habitatges i Vilanou Habitat, que gestiona una vintena d’apartaments al centre de Barcelona. Alguns els dedicaven al lloguer turístic, mentre que els altres eren principalment per a estudiants estrangers que resideixen temporalment a la ciutat.

L’impacte ha estat molt gran perquè ens hem quedat amb molts apartaments buits“, explica Capdevila, que aleshores va decidir “reinventar-se” i destinar els pisos que havien quedat buits per la manca de turistes i pel retorn dels estudiants als seus països d’origen al lloguer estacional o, fins i tot, tradicional.

Segons diu, “vam anar molt ràpid a intentar llogar els pisos que se’ns havien quedat buits” perquè “tenim un client molt directe que tenia amics o cosins que potser estaven en situacions o en pisos on no estaven a gust”. Capdevila assegura que “hem volgut ajudar-los perquè també ho estaven passant malament i ells ens han ajudat a trobar inquilins nous i els estem molt agraïts”.

Pel que fa al futur, la Caterina creu que “les ciutats perdran una mica de pes“. Pensa que, en lloc del “turisme de gran ciutat”, potser la gent optarà més per “la platja, la muntanya o el camp”, a més de voler “anar més a prop i no arriscar-se tant”. Respecte als preus del lloguer, Capdevila considera que “les bones ubicacions no es veuran tan afectades”, tot i que “la gent que havia optat per la perifèria intentarà tornar a accedir al centre de la ciutat o al seu barri de sempre”.