El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recordat que, fins fa poc, Espanya era l’únic país d’Europa que limitava l’administració de la vacuna d’AstraZeneca fins als 55 anys i que ara és l’únic estat europeu, juntament amb Polònia, que situa el topall en els 65. “Ara anem empatats amb Polònia; la resta estan sense límit d’edat o, com a molt, el tenen en els 75 anys“, ha afirmat el doctor.

En la presentació de l’estratègia de vacunació massiva contra la covid-19 a Catalunya, Argimon ha acusat Espanya de posar “pals a les rodes” en aquest procés d’immunització de la població. “Aquesta és una campanya d’unes dificultats logístiques molt importants“, ha dit el secretari de Salut Pública. Les autoritats sanitàries catalanes afirmen que ampliar encara més el topall per administrar el vaccí d’AstraZeneca permetria reduir el nombre d’ingressos hospitalaris, ja que la població d’edat avançada és la més vulnerable davant la covid-19.

Ara bé, tenint en compte les dosis que arribaran les properes setmanes d’acord amb les declaracions de l’Agència Europea de Medicaments i de Sanitat, Salut preveu incrementar notòriament el ritme de vacunació, fins al punt d’administrar fins a mig milió de dosis cada setmana. Davant d’aquest augment de l’activitat de l’atenció primària, s’habilitaran a Catalunya sis grans espais addicionals per vacunar, un dels quals Fira de Barcelona, alhora que s’estudia la possibilitat que el Camp Nou en sigui un altre.