Automobile Barcelona saló de l'automòbil

(ACN) El govern català ha autoritzat que el Departament d’Empresa i Coneixement atorgui la subvenció de cinc milions d’euros a Fira de Barcelona destinada a donar suport als esdeveniments desenvolupats al llarg de l’any 2020 i que s’han vist afectats per les mesures de contenció de la covid-19. El Consell Executiu va acordar en la reunió del 22 de desembre de l’any passat concedir aquesta subvenció, que es formalitzarà a través d’Acció.

Fira de Barcelona ha hagut de fer front a la situació provocada per la pandèmia, que ha impactat de forma directa en l’activitat firal amb la prohibició d’organitzar esdeveniments presencials i amb la necessitat d’adaptar-los a formats híbrids o digitals. Molts congressos de l’any passat es van acabar suspenent, com el Mobile World Congress o ajornant, com l’Alimentaria.

Fira de Barcelona genera 4.710 M € l’any

Amb la subvenció es vol impulsar l’activitat d’aquesta institució considerada clau per a la recuperació econòmica pel seu impacte en l’economia i la internacionalització de les empreses catalanes. De fet, segons un estudi elaborat per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB), Fira de Barcelona genera un impacte econòmic anual —en un context d’activitat firal plena— de 4.710 milions d’euros, amb un valor afegit brut (VAB) equivalent a l’1 % del PIB de Catalunya, 35.000 llocs de treball i 971 milions d’euros de recaptació fiscal.

Fira de Barcelona confia a remuntar el 2021 i tornar als salons presencials a la primavera.