Un gimnàs de les Corts denuncia haver hagut de pagar una factura de 1.776 € per recuperar la llum, després que la companyia els deixés sense subministrament per un consum que asseguren no haver fet. El Club de Boxa Ilion, al carrer d’Evarist Arnús, va rebre una factura extra a partir d’una estimació tot i no tenir en compte que durant la primavera del 2020 el gimnàs va estar completament tancat per les mesures per la covid-19.

En retornar la factura estimada, la comercialitzadora Fecsa Endesa va decidir tallar el subministrament al gimnàs el dilluns 15 de març, tot i estar al corrent de pagament de la resta de factures de llum mensuals. Durant tres dies el club ha hagut de fer classes aprofitant la llum del sol i il·luminant l’espai amb llanternes i els llums dels mòbils.

Rafael Valle, propietari del gimnàs, diu sentir-se “impotent” després d’hores de converses amb Fecsa Endesa i la inspecció d’un tècnic de la companyia que, segons Valle, va determinar que el comptador no estava ben connectat. “Els he ofert enviar-los els Butlletins Oficials de l’Estat en què es decreta l’estat d’emergència, o l’ordre de tancament dels gimnasos de la primavera passada”, diu.

Finalment el gimnàs ha decidit pagar l’import per recuperar l’electricitat i reclamar “a posteriori” la quantitat abonada, tot i que lamenta haver perdut clients per les males condicions en què han estat treballant: “Entre les limitacions d’aforament i ara amb dies il·luminant-nos amb llanternes, hi ha clients que m’han dit que ja tornarien, i no han tornat”.