Aquest divendres ha arrencat el B-Travel, el primer saló 100 % presencial a Fira de Barcelona després de la pandèmia. Hi participen més de 50 expositors amb la presència de la majoria de comunitats autònomes. Només un 20 % dels expositors són internacionals.

Les primeres 350 persones que contractin un viatge tindran un descompte de 100 euros.

El saló estarà obert des d’avui i fins diumenge, amb restriccions. Per garantir la seguretat, Fira de Barcelona aplica un protocol de prevenció de la covid-19 que ha desenvolupat conjuntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona. El recinte disposa d’un sistema automàtic de control de l’aforament per al màxim permès dins del palau 8 del recinte, que és de 3.483 persones. També hi haurà control de la ventilació i la climatització.

Foment del turisme de proximitat

Aquest estiu marcat per la pandèmia, el sector turístic preveu que la mobilitat serà majoritàriament de proximitat. De fet, un dels objectius del saló és contribuir a la reactivació econòmica de les empreses nacionals d’aquest àmbit, molt afectat per la situació epidemiològica.

Entre els expositors de B-Travel destaquen la presència de Renfe, que promocionarà el seu servei AVLO d’alta velocitat de baix cost, o la de l’Agència Catalana de Turisme. Comunitats autònomes espanyoles com Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, illes Balears, les Canàries, Extremadura, Múrcia o País Valencià també hi són presents a través dels seus organismes de promoció turística.

L’inici del B-Travel coincideix amb la posada en marxa del certificat covid per poder viatjar. Des d’aquesta setmana ja es pot descarregar a La Meva Salut i començarà a funcionar l’1 de juliol.