passaport covid catalunya

El passaport covid, anomenat oficialment certificat digital covid de la UE, ja es pot descarregar a Catalunya des de l’aplicació La Meva Salut. El certificat ja estava previst dins de l’app web des de feia dies però no ha estat fins aquest 8 de juny a la tarda que s’ha activat.

El passaport covid ha començat a funcionar a Espanya en el marc d’una prova pilot dins la Unió Europea i, a partir de l’1 de juliol, servirà per poder viatjar per tots els països de la Unió Europea sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.

captura passaport covid la Meva Salut

El Departament de Salut informa que ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d’emetre aquest certificat. Explica també que, durant els primers dies, estarà accessible en versió digital i properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

Un certificat amb tres possibles acreditacions

El certificat digital covid de la UE el componen diverses acreditacions que certifiquen si s’està vacunat contra el virus, si s’ha passat la malaltia o si es té una prova diagnòstica negativa recent.

Es pot demanar qualsevol dels tres, tot i que si s’ha completat la pauta vacunal, es recomana utilitzar aquesta opció perquè és el que té una validesa més llarga (un any). El certificat de recuperació de la covid-19 té una validesa de tres mesos i el de prova negativa dura entre 24 i 72 hores des del moment de la prova en funció de si es tracta de PCR o test d’antígens.