Quan faltaven menys de 48 hores perquè Rebeca Vallès i els seus tres fills, de 14, cinc i dos anys, fossin desnonats, la pressió veïnal ha evitat que es quedessin sense llar. El llançament estava previst per a aquest divendres, 11 de juny, però contra tot pronòstic la propietat —la societat de CaixaBank Building Center— n’ha demanat la suspensió. Segons ha pogut saber betevé, ara s’estudiarà nova documentació aportada mentre el cas continua obert.

El barri, a través del Sindicat d’Habitatge de la Sagrera —que ha seguit i acompanyat la família—, s’havia organitzat per aturar el desnonament. Pares dels centres educatius dels fills (l’Escola el Sagrer, l’Institut Joan Fuster i l’Escola Bressol Icària) s’havien unit en suport de la família i aquest dimecres van empaperar els carrers perquè divendres tothom fes pinya. Tant la mare com el col·lectiu prohabitatge celebren la notícia i apunten que la propietat s’ha obert a negociar.

“Tan sols demano un lloguer assequible”

Ni l’informe de vulnerabilitat ni la moratòria antidesnonaments de l’Estat han estat suficients perquè no es programés el quart llançament de la família. El procés judicial fa temps que dura, des que va acabar el lloguer social a cinc anys que va fer-li Building Center. Segons relata la Rebeca, per renovar-li el contracte li van apujar el preu i amb els 1.200 euros que reuneix de l’ingrés mínim vital i la renda garantida no hi arriba. “Tan sols demano un lloguer assequible”, assegura.