Les empreses del 22@ qüestionen la viabilitat de la proposta de planejament urbanístic per transformar el districte aprovada inicialment per l’Ajuntament de Barcelona. L’Associació 22@Network BCN –que agrupa empreses, “start-ups”, institucions, i centres tecnològics– ha presentat al·legacions davant dels dubtes que els genera.

Consideren que el nou planejament pot generar una “inseguretat jurídica, econòmica i tècnica” que dificulti l’execució de la transformació dels sectors pendents. En aquest sentit, esperen que les al·legacions serveixin per millorar la proposta inicial de l’Ajuntament i es garanteixi l’atracció de noves inversions i els objectius perseguits pel consistori, com l’increment d’habitatge públic al districte 22@.

Dubtes amb la proposta de d’habitatge

D’una banda, les al·legacions presentades especifiquen que la memòria econòmica de la proposta es basa en estimacions del valor del sòl de l’any 2000 i asseguren que aquest valor és avui dia molt superior.

D’altra banda, en l’àmbit tècnic, les al·legacions recullen que a la proposta inicial bona part de l’habitatge nou projectat dependria de l’increment de sostre edificable sobre remuntes d’edificis existents. Unes remuntes que, segons l’associació, són molt difícils d’executar tècnicament.

“Aquestes remuntes són, des d’una perspectiva tècnica, molt difícils d’executar i implica fer front a elevats costos a causa de la problemàtica del sòl i l’estructura de les edificacions”
Associació 22@Network BCN

Per tot plegat, l’associació demana obrir una taula de diàleg entre totes les parts per introduir millores a la proposta plantejada i així garantir el desenvolupament de les transformacions pendents al districte.

Els veïns també presenten al·legacions

Fa poc, la FAVB i sis associacions veïnals de l’àmbit del 22@ també han presentat al·legacions a les modificacions del PGM. Consideren que els aspectes que van ser consensuats l’any 2018 en el document “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible” no queden correctament reflectits.