El creuer, que gestiona MSC Cruceros i rep el nom de ‘Grandiosa‘, ha atracat a les 7 h del matí i ha sortit a les 15 h. És el primer que surt de la ciutat des de l’inici de la pandèmia, ara fa 15 mesos. Carla Salvadó, subdirectora general de Comercial i Màrqueting del Port de Barcelona, ha dit que “l’operativa dels vaixells, tot i els nous protocols existents, serà àgil i les infraestructures i serveis funcionaran a la perfecció“.

El MSC Grandiosa passarà per Gènova, Civitavecchia, Nàpols, Palerm, La Valletta (Malta) i tornarà a Barcelona el 3 de juliol.

Primer creuer arriba port de Barcelona després pandèmia
El creuer MSC Grandiosa arribant aquesta matinada al port de Barcelona

Les mesures sanitàries

Tota naviliera que vulgui atracar al Port de Barcelona ha de complir les mesures sanitàries del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Aquestes restriccions inclouen l’ús de la mascareta a totes les zones públiques del vaixell, presentar una prova PCR o semblant abans d’embarcar i limitació en les excursions dels passatgers, que només en podran fer de programades amb la bombolla social.

Salvadó també ha declarat: “Som conscients de la nostra responsabilitat per garantir la salut pública. Per tant, considerem que la represa de l’activitat s’havia de fer quan les xifres de contagis i de vacunació a l’Estat espanyol ho permetessin”.

El vaixell salparà al 70 % de la capacitat i durant el viatge es farà un test més als passatgers. La tripulació es farà dos testos més durant el viatge, en tots dos casos són proves a més a més de la ja passada abans de començar el creuer.

Des del març sense creuers

El govern va aixecar el veto als creuers el 7 de juny i va establir unes restriccions de salut perquè el sector pugui reprendre l’activitat un any i mig després. Des de llavors es permet tant la sortida de creuers, com el cas del ‘Grandiosa’, com l’embarcament de passatgers com a part del seu itinerari.

El port torna a funcionar de mica en mica

Carla Salvadó, subdirectora general de Comercial i Màrqueting del Port de Barcelona, ha dit que l’objectiu és anar recuperant progressivament el ritme de creuers, però ja ha avisat que aquest any no s’arribaran a les xifres de fa dos anys. L’any 2019, els creueristes van suposar el 10,4 % dels turistes que van pernoctar a la destinació de Barcelona.

Properament està prevista l’arribada del ‘Mein Schiff 2′ de TUI el dia 29 de juny; el ‘Costa Smeralda’ de Costa Cruceros el 5 de juliol, i l’‘AidaPerla’ de la companyia Aida Cruises, el dia 9 de juliol. No serà fins l’agost quan començaran a arribar vaixells de les companyies americanes. L’arribada de les companyies nord-americanes facilitarà la normalització dels vols amb els Estats Units des de l’aeroport del Prat, unes connexions que van quedar aturades per la pandèmia.