mwc sopar inaugural taula autoritats

El rei Felip VI, els presidents del Govern espanyol i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han coincidit aquest diumenge en el sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC).

Entre la “unió” i la “recuperació econòmica”

Sánchez ha assegurat que “la recuperació econòmica serà més forta quan hi predominin els valors de la cohesió i la unió“. Felip VI, en el seu torn, ha estat més genèric i ha dit que “cal unir forces per assolir la recuperació el més aviat possible”. Aragonès, ha enfocat el seu discurs en clau econòmica i ha celebrat el retorn del congrés. Colau, ha celebrat el retorn del MWC i ha recordat que la celebració del congrés és un senyal de l’evolució favorable de la pandèmia. A més, ha reivindicat la ciutat com a capital cultural, científica i tecnològica.

El sopar ha estat al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, i també hi ha assistit el director general de la GSMA, Mats Granryd.

Altres autoritats presents han estat, en representació de La Moncloa, la vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Per part de la Generalitat, també hi assisteixen el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Absències al besamans

Tal com va passar a les darreres dues edicions del MWC, les màximes autoritats catalanes i de la ciutat han descartat assistir al besamans al rei, quan el monarca ha arribat a Fira de Barcelona.

Protestes al carrer

Paral·lelament, els comitès de defensa de la república (CDR) han convocat una mobilització a la plaça d’Espanya, a tocar de les Torres Venecianes, a les 19 h, mitja hora abans del sopar. Un centenar de persones han mostrat el seu rebuig a la visita del monarca a la ciutat.